De Confetti Company

Interview met Bob Hutten door Cultuurspotter Paul Geraeds

Bob Hutten
Logo Hutten

De basis van Hutten Catering is al in 1929 door de oprichter Jan Hutten gelegd met een ambachtelijke bakkerij, die later verbouwd werd tot lunchroom. Via de transformatie tot café-restaurant en ervaring  met het verzorgen van buffetten voor huwelijksfeesten en recepties, maakte zoon Piet Hutten in de jaren ‘70 de stap naar party catering. In de jaren ’90 heeft zijn zoon Bob Hutten het bedrijf overgenomen en liet hij de onderneming doorgroeien naar een toonaangevende nationale cateraar met inmiddels vijf  bedrijfsonderdelen. Hutten is gespecialiseerd in het verzorgen van bedrijfsrestauratieve diensten, het organiseren van exclusieve evenementen, werkt in de zorgbranche, hospitalitybranche en blijft de ambachtelijke food service doorontwikkelen. De jaaromzet bedraagt € 89 mln. (2018), wat gerealiseerd wordt met ruim 2000 medewerkers. Aan het woord is DGA Bob Hutten, zojuist onderscheiden met de Leadership Award 2018 door het Nederlands Centrum voor Directeuren.

Bob Hutten

Algemeen directeur Hutten Group

Bob: ”De entree verloopt via de Samenwerkers Ingang, want Hutten kent geen medewerkers maar samenwerkers. Dit is nog maar het eerste van een reeks verschillen in bedrijfsvoering die veel verder gaat dan alleen jargon. Bob Hutten kenmerkt zijn vader, van wie hij het bedrijf heeft overgenomen, als een ‘gever’, die hem vroeger soms aan een Indiaan deed denken; vol passie, kleurrijk, in harmonie met de omgeving, maar hij kon ook genieten van de kleine dingen in het leven. Als ik Bob Hutten in Veghel ontmoet met een gastvrije lach, gekleed in een veelkleurig modieus jasje, lijkt de appel niet ver van de boom gevallen. Weinig ondernemers zijn in staat om hun drive zo helder en compact te verwoorden als Bob Hutten: “Een hekel aan verspilling; zowel verspilling van voedsel als verspilling van talent.” Deze drijfveer vormt meteen de basis van zijn succesvolle en groeiende cateringbedrijf. Hiermee verwijst hij naar het onderbelichte fenomeen van het massaal weggooien van levensmiddelen, wat naar schatting van de FAO 1,3 miljard ton voedsel per jaar bedraagt, maar liefst een derde van de totale wereldvoedselproductie. Van de totale voedselverspilling in Nederland wordt ongeveer de helft door ons als consumenten thuis in de afvalemmer gegooid; de andere helft komt voor rekening van de gehele keten van het bedrijfsleven. Een smetje op een appel, een te kromme komkommer nadat deze met veel zorg, liefde en energie geteeld, geoogst en verpakt is, is voldoende om deze op de composthoop te laten belanden. Een afwijking van drie millimeter voor een pruim bleek voor de scherprechters van de retailers genoeg om een hele oogst af te wijzen. Al deze producten kunnen echter uitstekend gebruikt worden, mits er creatief mee omgegaan wordt.

De Confetti Company

De Confetti Company is een cultuurroman. Luc van Bussel verhaalt over zijn traditionele Vlaamse jeugd die hem inspireerde tot een eigentijdse bedrijfscultuur. Hij neemt je mee op zijn warmtemissie waar medewerkers eregasten zijn en met confetti worden onthaald. Aandacht! Generatie Z- de slimste generatie ooit- vitaliseert de arbeidsmarkt en snakt naar professionele gezelligheid. De ‘War on Talent’ gaat in alle hevigheid door. Gevraagd? Bedrijfswarmte! Het is de rode draad in deze cultuurvisie over goed werkgeverschap. Het boek biedt een verfrissende kijk op essentiële en vitale vraagstukken voor hedendaagse bestuurders. Cultuurspotter Paul Geraeds maakte een rondje langs de cultuurvelden van elf inspirerende organisaties.

Menu