De Confetti Company

Interview met Frits van Eerd door Cultuurspotter Paul Geraeds

Frits van Eerd a
jumbo supermarkten.jpg 3

Na de overname van Super de Boer gevolgd door C1000 in 2012, werd Jumbo na Albert Heijn de grootste supermarktketen van Nederland. De jaaromzet overstijgt inmiddels de € 7 miljardgrens en Jumbo heeft hiermee een marktaandeel van bijna 20%. Jumbo kent inmiddels vijf concepten; De reguliere supermarkt, vanaf 2013 zijn zeer grootschalige experience vers-winkels geïntroduceerd; de Jumbo Foodmarkt, sinds kort convenience winkels voor binnensteden en stations; Jumbo-City, Jumbo.com en La Place. In het najaar van 2014 ontwikkelde Jumbo de pick-up-points. Jumbo positioneert zich als de goedkoopste supermarkt, maar wel met de beste service en het grootste assortiment; gevat in de Zeven Zekerheden. Inmiddels is Jumbo doorgegroeid naar bijna 600 vestigingen in Nederland en gaat in de toekomst de grens over met vestigingen in België. Sinds 2016 maakt de La Place restaurantketen deel uit van het Jumbo imperium. Jumbo is een familiebedrijf, eigendom van de familie Van Eerd uit Veghel. De Raad van Bestuur bestaat uit CEO Frits van Eerd, CFO Ton van Veen en CCO Colette Cloosterman-van Eerd. Ik spreek met CEO Frits van Eerd.

Frits van Eerd

CEO Jumbo Supermarkten

Frits: ”Veelvuldig onderscheiden ondernemer, de mecenas van Max Verstappen, muzikant, wielerfan, petrolhead, restaurateur, familieman en sinds kort ook piloot. Frits van Eerd is niet gemakkelijk te duiden, behalve zijn onmiskenbare energieniveau en open houding.

Als derde generatie in een groeiend familiebedrijf heb je het sentiment niet per definitie mee. Sterker nog, er wordt kritisch gekeken, ook destijds door vader Karel. Maar deze had al snel in de gaten dat z’n zoon mét of zónder ouderlijke goedkeuring toch zijn eigen weg zou gaan. In de beginjaren geeft Frits van Eerd aan meer tegengehouden, dan gepushed te zijn. Zo moest hij zijn passie om als autocoureur te racen als 21-jarige ondernemer geheel zelf organiseren én bekostigen. Dit weerhield de jonge Frits er niet van, maar maakte hem eerder gedrevener om de finish te halen. Wat na een dynamisch gesprek van twee uur op zijn kantoor in Veghel blijkt, is dat deze man gedreven wordt door de wil om te winnen, maar wel op het hoogste niveau. Niet zomaar in de groothandel van zijn vader stappen, maar eerst een MBA bedrijfskunde in Amerika afronden; autoracen is een passie, maar alleen als hij zich op het asfalt met mannen als Button of Alonso kan meten. Muziek maken is zijn vaste ontspanning op de woensdagavond, maar ben niet verbaasd als je Frits ook in de huisband van de Toppers hoort spelen. Zijn opmerking; “Het liefste heb ik een Jumbo vestiging pal naast een van onze concurrenten, dan kan ik het beste laten zien hoe we het verschil maken.” geeft zijn competitiegeest duidelijk weer.”

De Confetti Company

De Confetti Company is een cultuurroman. Luc van Bussel verhaalt over zijn traditionele Vlaamse jeugd die hem inspireerde tot een eigentijdse bedrijfscultuur. Hij neemt je mee op zijn warmtemissie waar medewerkers eregasten zijn en met confetti worden onthaald. Aandacht! Generatie Z- de slimste generatie ooit- vitaliseert de arbeidsmarkt en snakt naar professionele gezelligheid. De ‘War on Talent’ gaat in alle hevigheid door. Gevraagd? Bedrijfswarmte! Het is de rode draad in deze cultuurvisie over goed werkgeverschap. Het boek biedt een verfrissende kijk op essentiële en vitale vraagstukken voor hedendaagse bestuurders. Cultuurspotter Paul Geraeds maakte een rondje langs de cultuurvelden van elf inspirerende organisaties.

Menu