De Confetti Company

Interview met Jan-Renier Swinkels door Cultuurspotter Paul Geraeds

Jan-Renier Swinkels - headquarters Lieshout_4
Swinkels-Family-Brewers-540x304

Swinkels Family Brewers is al 300 jaar een 100% onafhankelijk familiebedrijf. Zeven generaties lang leidt de familie Swinkels een groep van ondernemingen die beschikt over vijf brouwerijlocaties in Nederland en Vlaanderen: brouwerij Bavaria in Lieshout (NL), brouwerij Palm & De Hoorn in Steenhuffel (BE) en brouwerij Rodenbach in Roeselare (BE). Daarnaast werkt het bedrijf nauw samen met brouwerij de Koningshoeven in Berkel-Enschot (NL). In 2015 heeft de onderneming haar vleugels uitgeslagen naar het Afrikaanse continent met brouwerij  Habesha in Debre Birhan (Ethiopië). Gezamenlijk zijn deze brouwerijen goed voor de productie van 7,5 miljoen hectoliter bier en 830.000 hectoliter frisdrank. Bedrijfsonderdeel Holland Malt beschikt over twee eigen mouterijen en de unit CereX maakt 4.854 ton moutextracten en compoundsWereldwijd werken circa 1.600 medewerkers binnen de groep van ondernemingen. De familie Swinkels heeft nog steeds de dagelijkse leiding en wil het familiebedrijf sterker doorgeven aan de volgende generatie. Vandaar dat langetermijndenken en het nemen van duurzame besluiten binnen de bedrijfsvoering als vanzelfsprekend gelden. Ik spreek hierover met directievoorzitter Jan-Renier Swinkels.

Jan-Renier Swinkels

CEO Bavaria

Jan-Renier: ”Gisteravond proostten alle vier de directieleden nog met een goed getapt glas bier op de gezondheid van drie jubilarissen. Niet zomaar een receptie, want deze mannen vierden hun 50-jarig jubileum bij het familiebedrijf. Jan-Renier Swinkels vindt dit wel een aardig voorbeeld van de hoge mate van betrokkenheid die de onderneming kenmerkt. Hij legt uit: “Of je bent vrij vlug weg óf je blijft hier heel lang werken.” En dat kan blijkbaar zomaar 50 jaar duren. Het feit dat alle directieleden acte de présence gaven was hem desgevraagd niet echt opgevallen en hadden ze ook niet bewust afgestemd: “We zijn er gewoon omdat we dit belangrijk vinden.” Dit kenmerkt het familiegevoel binnen de directie; het komt bij deze bestuursleden niet op om deze huldiging naar de HR-afdeling of afdelingsmanager te delegeren. Wat was de reden voor de recente verandering van de handelsnaam? Bavaria werd dit jaar namelijk omgedoopt tot Swinkels Family Brewers. De naam van het biermerk Bavaria blijft uiteraard ongewijzigd. We lopen langs grote posters die aangeven dat de vertrouwde reclamecampagne van Bavaria weer opnieuw geïntroduceerd wordt. En wel met de kortste pay-off van Nederland: “Zo.” Jan-Renier Swinkels: “Met overnames zoals die van brouwerij Palm en Rodenbach en de start van onze brouwerij in Ethiopië dekte Bavaria eenvoudigweg de lading niet meer. We hebben letterlijk zoveel meer in huis. Dus moest er een naam komen die deze variëteit duidelijk maakte en daar hoefden we niet lang over na te denken: ‘Swinkels Family Brewers’, want dat zijn we, al 300 jaar en iedere generatie heeft wel iets toegevoegd aan het bedrijf.” Als we er verder op ingaan blijkt dat er nog even discussie was of het ‘Breweries’ of ‘Brewers’ moest zijn.”

De Confetti Company

De Confetti Company is een cultuurroman. Luc van Bussel verhaalt over zijn traditionele Vlaamse jeugd die hem inspireerde tot een eigentijdse bedrijfscultuur. Hij neemt je mee op zijn warmtemissie waar medewerkers eregasten zijn en met confetti worden onthaald. Aandacht! Generatie Z- de slimste generatie ooit- vitaliseert de arbeidsmarkt en snakt naar professionele gezelligheid. De ‘War on Talent’ gaat in alle hevigheid door. Gevraagd? Bedrijfswarmte! Het is de rode draad in deze cultuurvisie over goed werkgeverschap. Het boek biedt een verfrissende kijk op essentiële en vitale vraagstukken voor hedendaagse bestuurders. Cultuurspotter Paul Geraeds maakte een rondje langs de cultuurvelden van elf inspirerende organisaties.

Menu