De Confetti Company

Interview met Laurentien van Oranje door Cultuurspotter Paul Geraeds

Laurentien van Oranje van Missing Chapter
missing chapter logo

Alle alarmbellen gingen af, toen Prinses Laurentien van Oranje las dat twee kleine bemande Russische onderzeeërs hun vlag hadden geplant op de bodem van de Noordelijke IJszee. We schrijven 3 augustus 2007. Deze bizarre actie, waarschijnlijk uitgevoerd om de daar aanwezige voorraad olie en gas te claimen, triggerde bij haar tal van vragen: Waarom zo’n vlag planten op een zeebodem? Waarom moeten we fossiele brandstoffen zoeken op zo’n kwetsbare plek? Vreemd genoeg werden deze vragen door niemand gesteld. Wordt het niet hoog tijd dat deze waarom-vragen vaker en indringender gesteld  worden? Het voelde voor haar als een ontbrekend hoofdstuk in het debat over de toekomst. Wie gebruiken de ‘waarom-vraag’ het meest? Wie zijn meesters in het onbevangen stellen van deze vragen? Juist: kinderen. Het missende hoofdstuk krijgt dus gestalte in de vorm van een kinderboek, dat Prinses Laurentien met illustrator Sieb Posthuma maakt. Zij schrijft, hij tekent en samen bedenken ze de wereld van Mr Finney. In dit boek zoekt Mr Finney antwoorden op zijn vragen over de wereld door open vragen te stellen en lokt daarmee de dialoog én de oplossing uit. Dat waarom-vragende wezentje wordt het anker voor de Missing Chapter Foundation die de werelden van kinderen en bestuurders, directieleden en commissarissen bij elkaar brengt. Moreel en intergenerationeel leiderschap is de rode draad. Dit met als doelstelling dat de stem van kinderen meegenomen wordt bij beslissingen die hun toekomst aangaan, om zo tot wijzere beslissingen te komen. Met dit doel werd door Laurentien van Oranje Missing Chapter opgericht, op 16 december 2009.

Laurentien van Oranje

Founder Missing Chapter Foundation

Er is lef, ondernemingsgeest en optimisme voor nodig om een groot thema als moreel leiderschap te durven aanpakken en het aantrekkelijk te maken door een hele concrete aanpak: de Raad van Kinderen. Gaandeweg werd duidelijk dat dit niet alleen voor besluitvormers waardevol is, maar ook voor de kinderen zelf. Dankzij het bewezen succes in de praktijk is het doel nu ‘kind-inclusie het nieuwe normaal in Nederland te maken’. Het einddoel van de Missing Chapter Foundation is verrassend genoeg om zich uiteindelijk te kunnen opheffen, zodra kinderen een volwassen rol hebben bij maatschappelijke beslissingen die hun toekomst bepalen. Feitelijk is dit namelijk waar deze jonge generatie recht op heeft, omdat het is vastgelegd in het Internationale Verdrag van de Rechten van het Kind. Missing Chapter werkt inmiddels samen met honderden partners. Van onderwijsdeskundigen tot inspirerende Nederlanders, van scholen en bedrijven tot overheidsinstanties. Inmiddels hebben ruim 100 toonaangevende organisaties in Nederland een Raad van Kinderen. Deze organisaties betrekken structureel kinderen bij dilemma’s en maatschappelijke vraagstukken op boardroom niveau. Het zijn profit organisaties zoals Unilever, Jumbo, VodafoneZiggo, PWC, Hema, Rabobank of Center Parcs, maar ook de overheid is vertegenwoordigd, door bijvoorbeeld een aantal ministeries maar ook de gemeentes Den Haag, Breda, Groningen, Leiden en Deventer over het onderwerp armoede. Vorig jaar is de Missing Chapter Foundation zelfs landelijk gegaan met de oprichting van een Nationale Raad van Kinderen, met het Ministerie van VWS als eerste vragensteller over kindermishandeling. Dus we kunnen stellen dat de Missing Chapter Foundation onderhand is uitgegroeid tot een beweging met substantiële impact. Small shoes, big steps is daarom hun passende motto.

De Confetti Company

De Confetti Company is een cultuurroman. Luc van Bussel verhaalt over zijn traditionele Vlaamse jeugd die hem inspireerde tot een eigentijdse bedrijfscultuur. Hij neemt je mee op zijn warmtemissie waar medewerkers eregasten zijn en met confetti worden onthaald. Aandacht! Generatie Z- de slimste generatie ooit- vitaliseert de arbeidsmarkt en snakt naar professionele gezelligheid. De ‘War on Talent’ gaat in alle hevigheid door. Gevraagd? Bedrijfswarmte! Het is de rode draad in deze cultuurvisie over goed werkgeverschap. Het boek biedt een verfrissende kijk op essentiële en vitale vraagstukken voor hedendaagse bestuurders. Cultuurspotter Paul Geraeds maakte een rondje langs de cultuurvelden van elf inspirerende organisaties.

Menu