De Confetti Company

Interview met Lisette van Asten door Cultuurspotter Paul Geraeds

Foto - Mise en Place - Lisette van Asten
Mise-en-Place-logo-zwart-2x

Mise en Place is in 1994 opgericht door twee ondernemende studenten van de Hogere Hotelschool Maastricht; Lisette van Asten en haar vriend Charles van Goch. Begonnen als lokaal uitzendbureautje dat studenten inzette om de bediening te verzorgen bij partijen en bedrijven. Met busjes werden de medewerkers vervoerd naar de events en de oprichters werkten zélf intensief mee, zo’n beetje dag en nacht. Later kwam daar ook een cateringservice bij, werden er opleidingen verzorgd en regelde men ook de kleding voor de medewerkers, want niet iedereen heeft een goede smoking, nietwaar. Een stijlvolle uitstraling was een kenmerk van het eerste uur. Lisette vertelt dat ze vaak ’s avonds laat de afwas stonden te doen, omdat alles de volgende dag weer gebruikt moest worden en het te duur was om nog meer eet- en drinkgerei aan te schaffen. Mise en Place groeide snel, maar het succes had ook een keerzijde. Met de catering service werd het bedrijf een soort concurrent van haar eigen opdrachtgevers, omdat ze in dezelfde markt werkten en alle goede mensen wegkaapten; iedereen wilde bij ‘MEP’ werken! Er moest dus een strategische keuze gemaakt worden. Lisette en Charles gingen zich uitsluitend richten op het verzorgen van personeel voor evenementen en stopten met de cateringactiviteiten in eigen beheer. Alle cateringklanten werden daarom netjes overgedragen aan andere bedrijven, waardoor de goede relaties behouden bleven en al bij de start een stevig netwerk ontstond.

Lisette van Asten

Chief Happiness officer at Misie en Place

Het rondrijden met Volkswagenbusjes en ’s nachts afwassen lijkt heel ver weg als ik Lisette van Asten ontmoet op het zonnige terras van haar eigen Château Jerusalem in Maastricht. Op een steenworp afstand van haar oude opleiding is hier het internationale support office van Mise en Place gevestigd. Verder zijn er 50 kantoren, verspreid door Europa en werken er meer dan 5000 mensen. De uitzendkrachten, ‘jobpers’ genoemd zijn veelal studenten in de leeftijd tussen de 18 en 28 jaar. Het bedrijf is uitgegroeid tot een volwassen organisatie, niet in de laatste plaats door de onderscheidende bedrijfsfilosofie- en cultuur, ons gespreksonderwerp. Together we proudly put energy in making friends and creating synergy; dat is de missie van Mise en Place. Lisette van Asten: “Wij hebben geen klanten of opdrachtgevers, maar relaties. Dat is onze kracht. Wij willen samen groeien en de formule is mede bedacht door onze eigen mensen, samen met onze relaties. Hun feedback heeft ons sterker en beter gemaakt. Daarom houden we o.a. elk jaar een relatie-experience, waar de relaties meedenken over allerlei zaken die het bedrijf betreffen.” Waar maakt Mise en Place dan het verschil? “Tevredenheid van de relaties is voor ons belangrijker dan de korte termijn omzet. Wij geven ook omgekeerd feedback aan onze relaties, over hoe ze het zélf beter kunnen doen. Onze ‘jobpers’ mogen namelijk kiezen waar ze gaan werken en verdienen overal ongeveer evenveel. Maar ze kiezen voor de relaties waar ze goed behandeld worden, fatsoenlijk te eten en drinken krijgen en niet als een nummer worden gezien. Het wordt voor relaties dus steeds belangrijker om ook met onze mensen bezig te zijn, naast met hun eigen mensen.”

De Confetti Company

De Confetti Company is een cultuurroman. Luc van Bussel verhaalt over zijn traditionele Vlaamse jeugd die hem inspireerde tot een eigentijdse bedrijfscultuur. Hij neemt je mee op zijn warmtemissie waar medewerkers eregasten zijn en met confetti worden onthaald. Aandacht! Generatie Z- de slimste generatie ooit- vitaliseert de arbeidsmarkt en snakt naar professionele gezelligheid. De ‘War on Talent’ gaat in alle hevigheid door. Gevraagd? Bedrijfswarmte! Het is de rode draad in deze cultuurvisie over goed werkgeverschap. Het boek biedt een verfrissende kijk op essentiële en vitale vraagstukken voor hedendaagse bestuurders. Cultuurspotter Paul Geraeds maakte een rondje langs de cultuurvelden van elf inspirerende organisaties.

Menu