De Confetti Company

Interview met Michael Levie van citizenM door Cultuurspotter Paul Geraeds

Michael Levie head shot
CitizenM

Een nieuw city hotelconcept lanceren met hoge waardering en lage prijzen, in een overvolle markt. Dit lijkt een typisch ‘Red Ocean’ dilemma; bijna mission impossible. Alles is immers al verzonnen, waarbij prijs en zichtbaarheid op Booking.com de kritische succesfactoren lijken in deze commoditized markt. CitizenM heeft het tegendeel bewezen en succesvol een compleet ander marktsegment gecreëerd. Dit avontuur is elf jaar geleden gestart met een compleet nieuw, funky hotelconcept op Schiphol en wordt nu wereldwijd uitgerold, waarbij cultuur een leidende rol heeft. En dit voor een prijsstelling van een gemiddelde Van der Valk of Ibis kamer. De bekende irritatiefactoren voor de frequente reiziger zijn in dit concept geëlimineerd en er is een flinke scheut art en fun toegevoegd. Het concept kent vijf pijlers: canteenM met 24/7 eten en drinken; coffeeM, uiteraard fair-trade van zelfstandige koffieroasters, met echte barrista’s; collectionM heeft design cadeautjes voor het thuisfront; societyM biedt creatieve vergaderruimtes met grote krijtborden en nog grotere ramen en de coolste cocktails drink je in de roof-top bar en meeting point cloudM.

Inmiddels kunnen de reizigers terecht in twaalf hotels in de hot spots van Europa, New York en Taipei. De expansie gaat nu razendsnel met maar liefst 22 nieuwe vestigingen in de pijplijn in Parijs en Zürich, maar ook Los Angeles, San Francisco, Seattle en Shanghai. CitizenM is het geesteskind van Michael Levie en Rattan Chadha, die zijn mode-imperium MEXX in 2004 aan Liz Claiborne verkocht.

Michael Levie

Chief Operations Officer

Michael: Oprechte frustratie is vaak een goede voedingsbodem voor creativiteit en disruptief denken. Rattan Chadha verklaart: “De ontwerpers van MEXX reisden over de hele wereld voor hun werk en hadden behoefte aan schone maar ook coole, inspirerende plekken. Met de budgetbeperkingen kwamen ze echter meestal terecht in de niet zo aantrekkelijke periferie of in grauwe ketenhotels. Het al even standaard chocolaatje op het hoofdkussen compenseert niet de onpersoonlijke lobby’s, saaie kamers met Wifi als verborgen kostenpost. Dit triggerde bij mij het idee om een hotelconcept te ontwikkelen voor een nieuw type eigentijdse reiziger die het gevoel van luxe waardeert, in hartje binnenstad, maar voor een betaalbare prijs.” Ik spreek Michael Levie, founding father van citizenM, en nu verantwoordelijk voor de operatie inclusief de wereldwijde uitrol van het concept. Hij geeft aan dat het succes van citizenM vooral ligt in het ‘nee’ durven zeggen tegen de traditionele hotelconventies. Michael weet waarover hij het heeft, met een ruime internationale hotelervaring als top executive voor onder andere NH Hotels en board member van de Hotelschool Lausanne. “Hotelbedrijven manifesteren zich als iets voor iedereen. Daar geloven wij niet in; je kunt niet roeiboot, speedboot en zeilboot tegelijk zijn. Wij wilden alleen maar een goed hotel zijn voor frequente reizigers met een ‘genuine connect’. Voor frequente reizigers is het persoonlijkheidsgevoel al lang weg; het blijft steken bij het obligate “yes sir, no sir”; “they yes-sir/no-sir you to death”. Maar het oprechte ‘Hi, how are you? Fuck, you look like you could do with a drink. Let me pour you one’. Dát gevoel wilden we terug hebben. Gestoeld op cultuur en een echte gastconnectie. Ik zie onze hotels dan ook simpelweg als een ‘retail store for guest satisfaction’ .”

De Confetti Company

De Confetti Company is een cultuurroman. Luc van Bussel verhaalt over zijn traditionele Vlaamse jeugd die hem inspireerde tot een eigentijdse bedrijfscultuur. Hij neemt je mee op zijn warmtemissie waar medewerkers eregasten zijn en met confetti worden onthaald. Aandacht! Generatie Z- de slimste generatie ooit- vitaliseert de arbeidsmarkt en snakt naar professionele gezelligheid. De ‘War on Talent’ gaat in alle hevigheid door. Gevraagd? Bedrijfswarmte! Het is de rode draad in deze cultuurvisie over goed werkgeverschap. Het boek biedt een verfrissende kijk op essentiële en vitale vraagstukken voor hedendaagse bestuurders. Cultuurspotter Paul Geraeds maakte een rondje langs de cultuurvelden van elf inspirerende organisaties.

Menu