De Confetti Company

Interview met Yardena Shitrit door Cultuurspotter Paul Geraeds

Yardena_Shitrit_portret
Logo-Gemeente-Amsterdam

Bijna 15.000 medewerkers en 4000 externe professionals werken dag in dag uit voor de Gemeente Amsterdam. Hiermee is Gemeente Amsterdam de grootste werkgever onder de lokale overheden. De jaarlijkse begroting bedraagt 6,5 miljard euro, met een personeelsbudget van ruim 1,5 miljard euro. Naast de eigen activiteiten in de stad heeft Gemeente Amsterdam nog deelnemingen in bijvoorbeeld het Gemeentelijk Havenbedrijf, Afvalverwerkingsbedrijf, Nutsvoorzieningen, het Gemeentelijk Vervoer Bedrijf, maar ook bijvoorbeeld Schiphol. Ik spreek Yardena Shitrit, de Chief HR Officer & directeur Organisatieontwikkelingen van de Gemeente Amsterdam over twee onderwerpen die haar na aan het hart liggen: inclusie en bedrijfscultuur.

Yardena Shitrit

Chief HR Officer & directeur Organisatieontwikkelingen

Yardena Shitrit is zélf het toonbeeld van de gewenste inclusie van de Gemeente Amsterdam: een vrouw van Marokkaanse-Joodse afkomst, vanuit Israël in 1989 naar Nederland geëmigreerd. Met een charmante tongval geeft ze meteen aan dat ze helaas nog steeds een uitzondering is: “Er zijn in Nederland nog maar weinig vrouwen met mijn achtergrond en positie.” De succesvolle koers op het vlak van personeel en organisatie blijft ook buiten Amsterdam niet onopgemerkt, gezien haar verkiezing tot HR-directeur van het jaar 2017. Op de vraag hoe Yardena cultuur definieert, gaat ze in gedachten terug naar de jaren negentig, toen ze als jonge ambtenaar in een vliegtuigstoel naast Rudi Fuchs zat (destijds directeur Stedelijk Museum Amsterdam red. ) en dit onderwerp ter sprake kwam. Zijn definitie van cultuur is haar bijgebleven: ‘Cultuur is niet meer dan emotie. Cultuur is een uiting van wat zich afspeelt in de samenleving. De grote meesters hebben gewoon geschilderd wat ze destijds zagen’. Zij ervoer deze losse definitie  van cultuur destijds als een soort verlichting ten opzichte van de geldende formele conventies; iets wat ze later als gedachtegoed ook aan haar kinderen heeft doorgeven in de opvoeding en bij de talrijke theater- of museumbezoeken. Shitrit geeft aan dat er niet sprake is van één cultuur bij de Gemeente Amsterdam. Ze zet de vraag eerst in een bredere context.

De Confetti Company

De Confetti Company is een cultuurroman. Luc van Bussel verhaalt over zijn traditionele Vlaamse jeugd die hem inspireerde tot een eigentijdse bedrijfscultuur. Hij neemt je mee op zijn warmtemissie waar medewerkers eregasten zijn en met confetti worden onthaald. Aandacht! Generatie Z- de slimste generatie ooit- vitaliseert de arbeidsmarkt en snakt naar professionele gezelligheid. De ‘War on Talent’ gaat in alle hevigheid door. Gevraagd? Bedrijfswarmte! Het is de rode draad in deze cultuurvisie over goed werkgeverschap. Het boek biedt een verfrissende kijk op essentiële en vitale vraagstukken voor hedendaagse bestuurders. Cultuurspotter Paul Geraeds maakte een rondje langs de cultuurvelden van elf inspirerende organisaties.

Menu