lego-header

LEGO® SERIOUS PLAY® kit

Met behulp van de LEGO® stenen uit de LEGO® SERIOUS PLAY® kit kan elke deelnemer tijdens uw training of vergadering direct aan de slag met de oefeningen. Door ideeën en inzichten met behulp van de stenen visueel te maken kunnen er snel effectieve resultaten worden behaald op gebied van onder andere teambuilding, verandermanagement en procesverbetering.

Interesse in andere Meeting Inspirations?

LEGO® is één van de Meeting Inspirations, bekijk hier de andere Meeting Inspirations. Wilt u tijdens uw bijeenkomst gebruik maken van LEGO®? Neem dan contact met ons op.

lego-2

Introductie oefening

Maakt u voor het eerst gebruik van LEGO® Serious Play tijdens uw bijeenkomst? Bekijk dan hieronder een aantal voorbeeldopdrachten.

  • Bouw een toren (5 minuten tijd)
  • Neem 3 a 4 LEGO® stenen en bouw het eerste dat in je gedachten op komt. Vertel nu aan de anderen wat je hebt gebouwd. (Maak gebruik van metaforen, bijvoorbeeld: een witte steen is een ijsbeer)
lego-3

Teambuilding

  • Effectieve teams – 10 minuten

-Wat zijn de 2 belangrijkste kwaliteiten van effectieve teams? Maak een opsomming van woorden beeld er een aantal uit.
-Welke benodigdheden heb je nodig om een effectief team te bouwen?–Reflectie op teams: zijn dit de kwaliteiten en benodigdheden voor een effectief team?

  • Mijn identiteit – 30 minuten

Bouw een model om jouw identiteit te weergeven. Laat zien wie je bent zoals je jezelf op dit moment ziet. Denk aan je waarden, competenties en wat je belangrijk vindt. Maak je verbeelding tastbaar door de stenen te gebruiken.

Timemanagement

  • Bouw een toren van LEGO stenen.
  • Elke kleur steen staat voor een ander type activiteit. Elke steen staat voor een half uur.
    Door tijd visueel te maken kunnen deelnemers bewuste keuzes maken en tijd efficient besteden.

Meer weten over LEGO Serious Play?

Op een aantal locaties kunt u het boek Serious Work “How to facilitate meetings & workshops using the LEGO® Serious Play method “ vinden. U kunt het boek gerust lenen voor tijdens uw bijeenkomst! Kijk ook op de website van LEGO® Serious Play.

Wilt u het boek in uw zaal klaar hebben liggen of bestellen om vooraf door te nemen? Neem dan contact op met ons.

LEGO (1)
Menu