meetingkit-header

Meeting Kit

De Meeting Kit biedt u praktische benodigdheden ter ondersteuning van uw bijeenkomst en is aanwezig in elke zaal, wel zo handig!

Meeting Kit

  • Viltstiften, whiteboard stiften en markers
  • Schilderstape en liniaal
  • Plakband en perforator
  • Paperclips en nietmachine
  • Correctieroller & paracetamol
  • Post-its
  • Stressbal
  • Kookwekker
  • Wandelroute

De Meeting Kit is één van de Meeting Inspirations, bekijk ook hier de andere Meeting Inspirations.

Benieuwd naar de inhoud van de Meeting Kit? We lichten enkele bijzondere benodigdheden graag aan u toe.

meeting-kit
kookwekker

Kookwekker

Efficiënt vergaderen? Maak dan gebruik van de kookwekker. Door per agendapunt een tijd in stellen wordt voorkomen dat de vergadering uitloopt. Een andere manier om de kookwekker te gebruiken: geef alle deelnemers 30 seconden om hun mening te delen. Zo komt iedereen evenveel aan het woord en wordt er efficiënt gesproken.

Post its

Bij een agendapunt aangekomen waar iedereen een mening over heeft? Een leuke manier om een keuze te maken is door de deelnemers gekleurde post-its te laten plakken bij de verschillende voorstellen. Schrijf hiervoor de verschillende keuzemogelijkheden met een paar trefwoorden op een flip-over of whiteboard. Geef iedereen drie kleuren post-its. De ene kleur is de eerste keus, de tweede kleur is de tweede keus en de derde kleur de derde keus. Plak alle drie de post-its in een hoek van het grote vel papier dat u gemaakt hebt met bij elk de rangorde. Zo ziet iedereen ook voor zich welke kleur welke keus is.

Iedereen kiest nu wat zijn of haar eerste, tweede en derde keus is. Dat gebeurt door de verschillende gekleurde post-its bij de keuzemogelijkheden van het voorstel te hangen.

post-it
wandelen

Wandelroute

Veel mensen gaan tijdens hun bijeenkomst niet naar buiten. Vanwege een gebrek aan tijd in het programma of omdat ze een externe bijeenkomst hebben en de omgeving niet kennen. Zonde, want wist u dat het halen van een frisse neus uw bijeenkomst juist positief kan beïnvloeden?

Even naar buiten gaan geeft weer nieuwe impulsen waardoor vaak weer nieuwe ideeën ontstaan. Daarnaast geeft het veranderen van de omgeving en de frisse lucht weer nieuwe energie en zullen deelnemers alerter zijn. En last but not least; wandelen is gezond!

Stressbal

Penklikken, tikken en draaien. Bent ook vaak aan het “friemelen”? Uit onderzoek is gebleken dat het maken van bewegingen met de handen de concentratie bevordert. Een stressbal is daardoor een ideaal hulpmiddel tijdens een examen omdat het geen storend geluid maakt zoals klikken met een pen. Daarnaast helpt het “friemelen” ook het spraakvermogen en zal u tijdens een presentatie met een stressbal in de hand beter uit uw woorden kunnen komen.

U kunt de stressbal ook gebruiken om de interactie tijdens uw bijeenkomst te verhogen. Bijvoorbeeld door de bal rond te gooien. Wie de bal vangt moet zich voorstellen of is aan de beurt om zijn/haar feedback over een onderwerp te geven.

stressballen
Menu