ping-pong-header

Onderbreek uw bijeenkomst eens met een potje Ping-Pong!

Tijdens het spelen van Ping-Pong worden verschillende delen van het brein benut. Het reageren op onverwachte bewegingen in combinatie met een snelle hand-oog coördinatie kan de hersenfuncties verbeteren. Om die reden wordt Ping-Pong steeds vaker ingezet als therapie bij ADHD, autisme en Alzheimer maar is het ook een welkome break tijdens een vergadering of training.

Doordat u zich tijdens Ping-Pong voor de volle 100% moet meeting-inspirations-ping-pongfocussen hoeft u tijdelijk even nergens anders aan te denken. Daardoor voelt u zich na een potje Ping-Pong ongetwijfeld weer ontspannen en kunt u uw bijeenkomst weer vol energie voortzetten.

Interesse in andere Meeting Inspirations?

LEGO® is één van de Meeting Inspirations, bekijk hier de andere Meeting Inspirations. Wilt u tijdens uw bijeenkomst gebruik maken van LEGO®? Neem dan contact met ons.

ping-pong-laptop

Maakt u voor het eerst gebruik van Ping-Pong tijdens uw bijeenkomst? Bekijk dan hieronder een aantal voorbeeldspellen.

Samenwerken: Ping-Pong rond de tafel

  • Aantal spelers: 3 of meer

Ping-Pong rond de tafel is een leuk spel waarbij niet alleen het reactievermogen op de proef wordt gesteld, maar ook samenwerking aan bod komt. Het spel kan met veel personen tegelijk gespeeld worden.

Verdeel de deelnemers evenredig over beide kanten van de Ping-Pongtafel. Serveer van het rechtervlak naar het linkervlak en loopt vervolgens naar de overkant van de tafel. De eerste deelnemer in de rij staat slaat de bal terug en loopt vervolgens ook naar overzijde. Dit gaat door tot dat iemand een fout maakt; deze persoon heeft verloren. Speel door totdat er nog maar 2 deelnemers zijn. Deze spelen een finale tot 3 punten.

Enkel spel

Doel van het Ping-Pong is om een balletje met behulp van een batje over het net op de tafelhelft van de tegenstander te slaan, op zo’n manier dat deze de bal niet meer of niet meer correct op uw tafelhelft weet terug te slaan. Na één keer stuiten op de eigen tafelhelft moet het balletje direct met het batje over of via het net op de andere tafelhelft worden geslagen.Elke keer dat de tegenstander de bal niet meer op de juiste wijze weet terug te slaan, krijgt u een punt. De speler die als eerste 11 punten maakt, wint de game.

Daarbij geldt wel als extra regel dat u altijd minimaal 2 punten voorsprong moet hebben om een game te kunnen winnen

Menu